Vegyes technika és telepítés Art

4 min read

A vegyes technikával készült művészeti installációk egy nyugati modern művészeti műfaj, amely a 70-es években kezdődött. Ezeket az installációkat különféle médiatípusok és technikák felhasználásával egyetlen műalkotásban készítik, hogy egyedi, konceptuális élményt hozzanak létre. Nagyobb sokoldalúságot és gazdagabb nézői élményt tesz lehetővé, a művészetre jellemző számos rétegnek köszönhetően. Az Installation Art műfaj híres vegyes technikájú művészei többek között Damien Hirst és Tracey Emin.

A 3D-s kompozíciókat használó összeállítási művészet egyre népszerűbb. Robert Rauschenberg egyik népszerű darabja, a Canyon 1959-ben készült. Olajból, házi festékekből, papírokból, ceruzákból, szövetből és fémből, valamint gombokból és szögekből, kartonból és fával készült fényképekből, beleértve a vászonra fűzött zsinórt és a festékcsöveket. egy műalkotás, amely mindenből egy keveset használ egyetlen fantasztikus 3D-s élményben. Az assemblege art és a vegyes technikás művészet egyaránt nagy visszatérést jelent vadonatúj művészekkel, és azokkal, akik egy kicsit környezetbarátabbak akarnak lenni. Mivel egyre többen figyelnek a világ ökostátuszára, valóban logikus, hogy egyre többen fordulnak a modern idők szöveteinek hasznosítása felé, amelyeket már nem használnak.

A művészek különféle technikákat alkalmaznak egyedi stílusú installációs művészet készítéséhez.

Ez a felhasznált anyagok és médiák széles választékából áll. Az anyagválasztás a textil, terrakotta, karton, szőnyeg, spray- és olajfesték, grafit, szobrok és felfedezett tárgyak felhasználásából áll. A különböző médiatípusokat, például a számítógépet, a zenét és a világhálót megfelelően használják a kívánt üzenet közvetítésére.

Ami a vegyes médiát illeti, azt mondják, hogy nagyon fontos gondosan kiválasztani a rétegeket és azok összetételét, hogy minden rétegnek elegendő ideje legyen megszáradni a következő felhordása előtt, hogy megőrizze a darab sértetlenségét.

Ennek a művészetnek a felhasználásával elért hatások elképesztőek lehetnek, ahogyan ez Jim McNitt Arc Angel című darabjában is megtalálható. Ez a különleges vegyes technikával készült alkotás olajból, akrilból és pigmentált tintákból készült vászonra, amely hagyományos olajfestési technikákat, valamint új, kortárs digitális képszerkesztő szoftvert használt. Az olyan művészek, mint Christian Boltanski, Roberta Jenkins, Jane Frank, Mateo Romero és Annette Messager, mind vegyes technikás művészek.

Az elektronikus kor segítségével a digitális vegyes médiás művészet egyre népszerűbb a művészek körében. Az olyan művészek, mint Jason Mecier, olyan vegyes médiás művészetet kínálnak, amelynek középpontjában bizonyos tárgyak, az ő esetében a hírességek állnak. A Meceirs művészete arra összpontosít, hogy felhasználja azokat a kidobott anyagokat, amelyeket az adott celeb hagyott hátra, és ezeket panelekkel vagy vászonnal, valamint digitális médiával együtt használja fel, hogy a szupersztár hasonmását hozza létre. Az egyik konkrét darab az Elvira, ahol a Sötétség úrnőjét örökítette meg egy panelen lévő műalkotások segítségével, hogy deréktól felfelé hasonlatosságát hozza létre. Gyöngyök, gombok és rúzsok, agyaras ajkak: minden olyan tárgy, amely megtalálható ebben az izgalmas transzcendentális hasonlatban. A Sötétség úrnője által árusított tinták, képregények és sminkek mind bele vannak építve a darabba, hogy egy legegyedibb és legvonzóbb vegyes technikás alkotást hozzanak létre.

Még szintén kedvelheted

Tovább a szerzőtől