Legfontosabb tippek a művészeti installációk felakasztásához

4 min read

Az akasztóművészet belsőépítészeti tevékenység, amelyet sokan nem gondolnak át. A legtöbben figyelmen kívül hagyják, mert a tevékenység elég egyszerű. Ez olyan egyszerű, mint bekeretezni valamit, megtalálni egy helyet a falon, majd felrakni. Ha igazán belegondolunk, a folyamat többről szól, mint amilyennek látszik. A műtárgyak felakasztása során számos technikát kell szem előtt tartani. Íme néhány dolog, amit érdemes megjegyezni, ha bekeretezett fényképeket, festményeket vagy akár tükröket szeretne beépíteni.

Gondoljon a fal és a bútor méretére

Ez a két legalapvetőbb technika a helyes kivitelezéshez. Az általános szabály az, hogy keskeny és szűk falakhoz kisebb darabokat, azonos falméretekhez pedig nagyobbakat használjon. Használhat olyan trükköket is, mint a nagyobb darabok szegélyezése kisebbekkel. Ez gyújtópontot hoz létre, és a csupasz teret vonzóbbá varázsolja.

A professzionális képakasztók azt is javasolják, hogy fontolja meg a bútor méretét. Ne tegye le a műalkotásokat hosszabb ideig, mint a díszített bútor szélessége. Ki kell egészítenie a bútorokat, ahelyett, hogy elvonná a reflektorfényt. Az általa kihangsúlyozott bútorok szélességének 75%-át használhatja.

A világítás fontos

A megfelelő világítás használata segít hangsúlyt fektetni a telepítésre. Mindig az a legjobb, ha a falakat jó előre megvilágított állapotban használja. Ez segít csökkenteni a költségeket, és megkönnyíti annak kiválasztását, hogy mit tegyen le. Kísérletezhetsz pályavilágítással és reflektorokkal is. Találja ki, hogy melyik működik a legjobban, és drámaibbá teszi a telepítést. A nem megfelelő világítás miatt a műalkotás unalmasnak és unalmasnak tűnik. Kerülje el a képzőművészeti alkotás pazarlását azzal, hogy megfelelően jeleníti meg.

Dicséretes színek

Soha ne felejtse el a színek szerepét a szoba általános esztétikájában. A falak és a bútorok színével ütköző lógó művészet nem túl jó ötlet. Tönkreteszi a szoba általános hangulatát, és elvonhatja a figyelmet. Kerülje el ezt a problémát, ha szem előtt tartja a színpalettáját, amikor megvásárolja a telepíteni kívánt darabot. Felújíthatja a szobát, és felhasználhatja a műalkotásokat inspirációként a szoba többi részének megjelenéséhez.

A képfogasok általában fekete-fehér fényképeket ajánlanak minden szobaszínhez. Ezek semlegesek és alkalmazkodnak a már meglévő tervezési sémához. Az ilyen installációk modern megjelenést is adhatnak otthonának. Gondolkodjon el rajta, ha megpróbálja elérni ezt a célt.

Vízszintes versus függőleges

A megfelelő vonalak használata minden változást hozhat a műalkotások felakasztása során. Gondold át, mit szeretnél elérni. Menjen függőlegesen, ha a magasság illúzióját szeretné hozzáadni a teréhez. A vízszintes telepítések viszont megnyújtják és kiszélesítik a teret. Tekintse meg a szoba esztétikáját, és nézze meg, melyik működik a legjobban.

A szabályok megszegésével is letérhetsz a pályáról. Az átlók lezserebb hangulatot kölcsönözhetnek, mivel elkerülik a szimmetrikus beállítás formalitásait. Az aszimmetrikus elrendezések nem gyakoriak, és megfelelő elrendezés esetén beszélgetési elemet jelenthetnek.

Konzultáljon professzionális belsőépítészekkel vagy képakasztókkal, ha további tippeket szeretne kapni az otthoni műalkotásokkal kapcsolatban. Ezek a szakértők megadhatják a szükséges tanácsokat ahhoz, hogy csupasz falait önmagában is műalkotássá varázsolja.

Még szintén kedvelheted

Tovább a szerzőtől