Vegyes médiaművészeti technikák használata absztrakt vegyes médiás installációk létrehozásához

3 min read

A vegyes technikás művészeti installációk az 1970-es években indult nyugati kortárs művészeti műfaj. Ezek az installációk különböző médiatípusok (vegyes média) és technikák felhasználásával készülnek egyetlen műalkotásban, hogy egyedi, konceptuális élményt hozzanak létre. A vegyes technika a művészetre jellemző többrétegűségnek köszönhetően nagyobb sokoldalúságot és gazdag nézői élményt tesz lehetővé. Az Installation Art műfaj népszerű vegyes technikájú művészei többek között Damien Hirst és Tracey Emin.

Beépítési technikák Art

A művészek különféle technikákat alkalmaznak, hogy egyedi stílusú installációs művészetet alkossanak. Ez magában foglalja a felhasznált anyagok és médiák széles választékát. Az anyagválasztás között szerepel textil, terrakotta, karton, szőnyeg, spray- és olajfesték, grafit, szobrok és talált tárgyak használata. A különböző médiatípusokat, mint például a számítógépet, a hangot és az internetet hatékonyan használják a kívánt üzenet közvetítésére.

A téma, a háttér és a textúra is nagyon fontos. A művészek olyan technikákat használnak, mint a lenyűgöző díszítések, az innovatív színezés és festés, valamint a tűs nemezelés, a szorongás és a domborítás, hogy installációt készítsenek. Olvasson itt egy cikket az új stílusú, kaszinó témájú installációs művészetről.

Híres művészek alkotásai

A vegyes médiás művészet népszerűsége Damien Hirst és Tracey Emin látványos alkotásaival nőtt. A brit művész, Damien Hirst nagyrészt az élet és halál fogalmával foglalkozott munkáiban. Hirst először az 1990-es években vált népszerűvé, „A halál fizikai lehetetlensége az élők elméjében” című installációjával, amely egy cápa volt egy formaldehiddel teli üvegtartályban. Továbbá: „Isten szerelmére”. amely egy 18. századi, gyémántokkal borított emberi koponyából készült platina öntvény volt. Hirst 1995-ben Turner-díjat is kapott a „Third Installation of Pharmacy” című munkájáért.

Az angol installációs művész, Tracey Emin a posztmodern híres képviselője, aki életeseményeiből ihlette a művészetet. Emin az 1997-es „Everyone I Have Ever Slept With 1963-1995” című munkájával vált népszerűvé. Ez a vegyes technikával készült alkotás egy sátort tartalmazott, melynek belsejébe szerelmeseinek, barátainak és családtagjainak nevei kerültek. Ezt követte 1999-ben Turner-díjra jelölt „My Bed” installációja, amely saját, bevetetlen ágyát mutatta be óvszerekkel, üvegekkel és általános rendetlenséggel. A művész számos médiát használ, beleértve a kézimunkát, a rajzot, a fényképezést, a szobrászatot, a festészetet, a videót és a vegyes technika installációit, hogy kifejezze magát.

Még szintén kedvelheted

Tovább a szerzőtől